Ny nettadresse!

Vi får ny nettadresse torsdag 4. mars: viken.no/bjorkelangen-vgs.

Elevenes arbeid innbrakte 130 000 kroner til Tumaini

Aksjonsdagen ga solid inntekt til skolens bistandsprosjekt Tumaini. - Vi synes det er fantastisk at vi har klart å samle inn så mye, sier aksjonskomiteen.

Aksjonsleder Johanne Bernhus er godt fornøyd med resultatet fra årets aksjonsdag. Totalt kom det inn 130 000 kroner fra elevene arbeid denne dagen. Selv om det er noen tusen ned fra rekorden i fjor, er det mange penger som betyr mye for menneskene i Giribe.

- Vi i komiteen og styret hadde virkelig ikke forventa å nesten ha klart å samle inn et like høyt beløp som i fjor. Dette fordi Corona har gjort aksjonsdagen mye vanskeligere enn den vanligvis ville vært. Dette forteller oss hvor mye vi kan få til som skole hvis vi virkelig går for det. Det er få skoler som får til dette, og vi skal være stolte som klarte dette, sier Johanne.

Pengene som er samlet inn nå vil komme til svært god nytte i Kenya, særlig nå som koronasituasjen gjør livet der vanskeligere.

Elevene har jobbet med mange forskjellige ting. Vasking og rydding, hundelufting, stabling og kløyving av ved, og riving av gulv, for å nevne noe. Mange jobbet hjemme denne dagen, for det var ikke så lett å skaffe jobber andre steder eller å selge ting ved butikkene grunnet koronarestriksjoner.

Pengene som er samlet inn skal gå til å skaffe brønner og å bygge et administrasjonsbygg i Giribe i Kenya. Les mer om skolens bistandsprosjekt Tumaini her.

Rektor Olav Wennemo synes det er godt å se at engasjementet blant elevene er stort.
- Det er gledelig at det meldes om stor oppslutning, og det har blitt samlet inn et betydelig beløp på ca 130.000 kroner. Det er godt jobba av alle som har bidratt. Dette er penger som kommer godt med for barn og unge i Giribe.