Fra skole til arbeidsliv

Gjennom fokus på arbeidslivet blir elevene forberedt på overgangen fra elev til lærling.

I alle yrkesfagene vil det være et spesielt fokus på overgangen fra elev til lærling i noen uker nå i vinter.

Det er da fokus på å hjelpe framtidige lærlinger, slik at de er godt rustet til å ta fatt på yrkeslivet etter Vg2. Det er ulike temaer elevene er innom, og å trene på intervju og ha jobbsøkerkurs er noe av det elevene har denne perioden. Elevene får tips til hvordan de kan skaffe seg læreplass, og får vite om hvordan de kan finne informasjon om prosessen. Les mer om lærling i Viken her.

Dette er med på å forberede elevene på arbeidslivet, og bidrar til at overgangen fra elev til lærling blir så god som mulig.

Se denne filmen om hvilken oppfølging du får som lærling i bedrift:

Følg med på Facebook-siden til Lærling i Viken for å få de nyeste oppdateringene om læreplasser og tips til søking.
www.facebook.com/laerlingiviken