Opp i høyden for å justere parabolen

Elevene i Vg2 data og elektronikk satte opp stillas for å justere parabolen.

Som en del av opplæringen i Vg2 data og elektronikk, skal elevene kunne håndtere stillasbygging og utføre oppgaver innen tv-kommunikasjon.

I læreplanen står det blant annet: "Data og elektronikk skal medvirke til å dekke samfunnets behov for kompetanse i alt fra enkelt brukerutstyr som PC og mobiltelefon til avanserte kommunikasjons- og navigasjonssystemer. For at systemer og infrastruktur skal være velfungerende og stabile, er det viktig at installasjon og vedlikehold blir utført av kvalifiserte fagfolk."

Som en del av opplæringen innenfor dette, bygger elevene enkle stillaser og har for eksempel parabol montert på skolebygget, hvor de har opplæring innen elektronisk infrastruktur.

Elev Kevin var dagens arbeidsleder, og hadde en klar plan for hvordan stillaset skulle komme opp og tas ned. Samarbeid er sentralt i å løse disse oppgavene, og målet til elevene var å komme opp til parabolen for å justere innstillingene slik at de kunne få inn nye satelittkanaler. Elevene syntes oppgaven var relevant og morsom.

Opplæringen i Vg2 skal forberede elevene på blant annet lærefagene dataelektronikerfaget og telekommunikasjonsmontørfaget, som elevene etter Vg2 kan bli lærling i.