Skolens bistandsprosjekt Tumaini

Tumaini er skolens bistandsprosjekt. Målet for Tumaini er å løfte et helt samfunn i byen Giribe i Kenya. Årets aksjonsdag er fredag 27. november. Hele denne uken vil skolen ha fokus på bistandsprosjektet. Årets parole er: "UTEN VANN ER DET INGEN SOM KAN".

Denne filmen laget elevene som besøkte Kenya vinteren 2020:

Du får oppdatert info om Tumaini på Snapchat, så følg oss gjerne her: tumaini-bvs og på Instagram: tumain.bvs

Prosjektkomitéen har egen facebookside: www.facebook.com/tumaini.bvs

Vi er også på vsco: tumainibvs

Kort om hva innsamlede penger brukes til
Parolen i 2019 var "Vann er kilden til alt liv", og dette følges opp i 2020 med "Uten vann er det ingen som kan". Pengene som ble samlet inn på aksjonsdagen november 2019 ble brukt for å sikre tilgang til vann. Vannmangelen i Giribe er stor. Det har vært lange perioder med tørke det siste året. Klimaendringene blir tydelige i denne delen av verden. I tillegg vil pengene gå til videre drift av Technical school, som vi har vært med å bygge. 12. februar 2020 reiste en delegasjon fra Bjørkelangen og Kjelle videregående skoler til Kenya og besøker prosjektet i en uke.

Også i 2016 og 2018 besøkte elever og ansatte Kenya. Delegasjonene har hatt vellykkede turer med mange sterke opplevelser på godt og vondt. De har på nært hold fått se at det nytter å hjelpe!

Skolen har løpende kontakt med Tumaini og får jevnlig informasjon om hvordan det går på skolen. I september 2018 hadde Kjelle vgs og Bjørkelangen vgs besøk av Robert og Faith Masaga, som er våre kontakter i Giribe.

Aksjonsdag
Skolen hadde første aksjonsdag for prosjektet i oktober 2014. Aksjonsdag i 2020 er 27. november. På aksjonsdagene jobber elevene for å samle inn penger til prosjektet. Noen organiserer kakesalg, selger vesker produsert av sylinja i Giribe, eller gjør småjobber mot betaling. Vanligvis går noen elever med bøsse på ettermiddagen eller kvelden mens andre får arbeidsplass tildelt av aksjonskomiteen. I år er dette annerledes på grunn av korona-situasjonen. Vi oppfordrer til å ta vel imot forespørsler fra elever om å få vasket bil, stablet ved, malt en vegg eller rufset opp i hagen!

Kontaktperson for prosjektet
Erik Musum er vår norske kontaktperson i prosjektet. Les mer på websidene til Tumaini-prosjektet her.

Vi ønsker å støtte Tumaini-prosjektet i flere år framover og ikke bare med én aksjonsdag i året, men for eksempel ved at overskudd fra ulike aktiviteter på skolen gis til prosjektet. Aksjonskomitéen og flere avdelinger ved skolen har sørget for gode idéer for hvordan penger er tilført og fortsatt skal tilføres prosjektet.

Vil du støtte bistands-prosjektet vårt?
Kontonummer for innsamling til prosjektet er 1280.28.05002
VIPPS: 523863

Se bilder fra den siste turen til Kenya her: